oktober 11, 2013

PeppCon, Uppsala, 2013


Text: Kristin Loman. Foto: Martin Nyberg

Ända sedan Uppcon sa farväl förra året så har japan-fans varit lite oroliga för hur scenen i sverige kommer att se ut framöver. Men efter sista helgen i november så behöver nog ingen längre vara orolig för att den östasiatiska kulturen ska dö ut här i Stockholm/Uppsala-regionen. Med närmare 800 besökare så var det ingen dålig start för PeppKai och deras konvent som hölls på Fyrishov mellan 27-29 September i år.

Vi på Japanspel fick äran att delta både som utställare och säljare! Och det var knappt man fick en lugn stund, det var fullt upp att göra hela tiden! Vi höll till bland de andra TV-spelsälskarna, längst ner i mitten av den ena av två salar, och slungade upp våra legolådor fyllda med produkter för allmänheten att beskåda. Många besökare var obekanta med japanska tv-spel sedan tidigare men de var samtidigt många som var mycket nyfikna och ställde många frågor! :) Vi gjorde vårt bästa för att både introducera nya kunder och tillgodose ett intressant utbud för de mer inbitna samlarna.

Som om inte det vore nog så erbjöd vi denna helgen även tre stycken TV-apparater där vem som helst kunde provspela vilka spel de ville till de olika konsoler vi kopplade in och bytte ut under evenemangets gång. Konsolerna vi hade med oss var Famicom, Super Famicom, PC Engine, Sega Saturn och Dreamcast, samt GameBoy. Vi var en av de få på mässan som kunde erbjuda utställning och försäljning i ett.


Även den yngre generationen uppskattar retro-tv-spel. Här spelas Saturn (med action replay),
Pc Engine och Super Famicom. Några japaner blev nostalgiska.


Pokémonspelen sålde slut på nolltid och det var sällan som våra spelstolar stod tomma. Vi satte upp både japanska versioner av välkända spel och mer okända titlar som bara släppts i Japan. Populära demospel blev t.ex. Ranma 1/2 och Street Fighter 2 Turbo till Super Famicom, Wagyan Land 2 och Mario Bros till Famicom, Groove on Fight till Saturn och PC Genjin 2 till PC Engine (med hjälp av vår moddade Ten no Koe 2). Dessutom hade vi med oss musikspelet Pop n Music med tillhörande special-handkontroll till Dreamcast. Det blev tre hektiska och mycket roliga dagar och vi hoppas naturligtvis på att alla våra besökare hade lika roligt som vi!


Det var stadig strömmning till försäljningsbordet, och utställningen blev extra fin i mörkret.
Här spelas det Dreamcast, Pc Engine och famicom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar