juli 24, 2014

StorCon 2014

Författare: Kristin Loman. Foto: Martin Nyberg.

Årets första mässa tog oss till Storvreta där vi blivit erbjudna ett helt eget spelrum med utställning och försäljning. StorCon hölls den 27-29 Juni och lockade hundratals tjejer och killar i alla tänkbara åldrar.


Vår traditionella skylt åkte upp bredvid vårt rum. En extra notis fick läggas till då många verkade blyga :)


Själva området var mycket stort då eventet hölls på en skola. Det fanns gott om utrymmen och alla utställare blev tilldelade varsitt rum medans de som endast hade försäljning delade på de största salarna.

Vi dekorerade vårt rum med space invaders figurer, lavalampor och ljusslingor samt inredde med kuddar och filtar, för att skapa en mysig spelstämning.


Så här kunde det se ut ibland i vårt lilla rum. Som tur var hade jag assistants av Martin.


Flödet med folk kunde variera väldigt mycket, vissa stunder var vårt rum fullt med folk som ville spela och fynda spel, medan andra stunder, gissningsvis beroende på andra händelser på schemat, kunde det vara lugnare.


GameBoy kunde spelas på vår Super Gameboy. På N64an blev det mycket 2-player-spelande!


Vi demade Famicom, Super Famicom, Nintendo 64, GameBoy, Sega Mega Drive och DreamCast. Överlägset populärast blev Mario Kart, Pokemon och Tetris, och det var Game Boy och Nintendo 64 som sålde mest.

Efter tre långa dagar bar det av tillbaka till Stockholm. Vi hoppas att folk hade kul i vårt spelrum och att vi ses igen i höst på nästa event!


Dreamcast Mr. Driller till vänster. Till höger det vanliga "behind the scenes" kaoset som lätt uppstår :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar