november 19, 2013

Japanloppis hösten 2013

Text: Kristin Loman. Foto: Martin Nyberg


Kön utanför slingrade sig lång. Säljarna förbereder sig för folkvimlet.


I Hallonbergens Centrum i Sundbyberg finns lokalen Aggregat, och det var dit vi åkte i fredags eftermiddag. Japanloppisen brukar äga rum ett par gånger per år och det här var tredje året. Kön slingrade sig lång utanför lokalen och besökare köade i flera timmar då det var många som ville komma in och ta del av utbudet: kläder, accessoarer, böcker, tidningar, peruker, cupcakes ... och så klart TV-spel.

Vi blev de första TV-spelssäljarna att delta på en av dessa Japanloppisar och denna gången var vi även de enda. Förutom spel så hade vi med oss spelmusik, spelguider och tillbehör. Vi erbjöd även besökarna att få spela Famicom hos oss: allt från Balloon Fight, Twinbee, Sanrio Carnival till Super Maro Bros.

De flesta var nog inte beredda på att se oss där och därför verkade många spelintresserade bli glada och positivt överraskade. Endel kände till oss sedan tidigare, bland annat via vår utställning på Peppcon tidigare i år men vi fick ofta hänvisa till hemsidan då många var nyfikna på våra tjänster och resten av vårt utbud.


Lokalen var fylld med folk i olika åldrar. Några stannar till vid vårt bord för att spela lite Famicom.


Då vi aldrig varit på någon av de tidigare japanloppisarna så visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss, men när kvällen var över så kände vi oss nöjda. Visitkorten hade gått åt och vi fick en känsla av att vi återigen lyckats få många nya personer att få upp ögonen för det som vi och inte många andra erbjuder i Sverige. Med mycket blandat folk på en väldigt liten yta kändes denna tillställning som en blandning av Peppcon och Retro Gathering och det är verkligen ett bra betyg.

Vi är gärna med fler gånger igen om vi skulle få chansen.


Fler som spelar på vår AV-moddade Famicom. Även våra visitkort blev populära på loppisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar