juni 27, 2013

Crayon Shin-chan till Game Boy


Spelen baseras på en mycket populär manga som även finns som anime. Trots detta är det svårt att få folk att få upp ögonen för denna japan-exklusiva serie. Troligtvis beror det på att serien i huvudsak ser ut att vara inriktad till barn men man kan uppskatta serien även som vuxen.

Det har släppts många Crayon Shin-chan spel till olika konsoler, både till Famicom och till Wii. Till Game Boy finns det fem stycken titlar och här är en kort sammanfattning av dem.

Ettan och tvåan är simpla plattformsspel blandat med minispel. Musiken är glad och lyfter spelen rejält. Ettan kan verka något svårare då man bli av med ett liv av bara en träff. Fienderna använder allt från bubblor och bollar för att försöka träffa en. I Crayon Shin-chan 2 tillåts fler misstag då smileys ger en extraträff och här kan man skjuta bubblor precis som fienderna redan från början.Till skillnad från resten av serien så släpptes 2:an inte av Bandai utan av ett dotterbolag vid namn Banalex. Om man är Gameboy-samlare gör detta att mönstret bryts lite, då alla Bandai-spel har ett nummer på kartongen.

Crayon Shin Chan 3 samt Ora no Gokigen Collection är däremot annorlunda. Där har man fokuserat helt och hållet på minispelen som man utför på en stadskarta. Det kan också vara kul om man gillar den typen av spel.

Det spel som sticker ut lite extra är Crayon Shin Chan 4 som även anses vara det bästa i serien. I detta plattformsspel gäller samma idé som i de första två spelen, men här kan man också få olika djurdräkter. Dessa ger en inte bara en extraträff utan olika egenskaper beroende på vilket djur man är. Det gör att spelet känns ännu mer varierande och roligare att spela än föregångarna.


engelsk version: http://japanspel.blogspot.se/2012/10/game-boy-games-today-crayon-shin-chan.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar