juni 19, 2013

Reflect World till Famicom Disk System
Spelet släpptes bara till FDS i Japan, men är helt och hållet på engelska.

Det är ett action-strategispel där man huvudsakligen åker omkring och skjuter fiender. För varje fiende man dödar får man guld som kan användas för att köpa bättre vapen. Man aktiverar dessa via select-menyn.

Men först behöver man köpa en kanon. Den finns en shop som ligger i närheten av där man börjar. Bränsle är också bra att ha, då det representerar ens hälsa. Blir man träffad så förlorar man bränsle. Efter en snabb shoppingrunda är man redo för grottlaburinten.

Manualen till spelet innehåller två kartor som är väldigt användbara. Vi har inte haft möjlighet att scanna in dem men i fotot här till höger ser man på ett ungefär. Här nedan är en egenillustrerad snabbversion av grottkartan.

Ringarna representerar in/utgångar, de vita strecken är vägar. Grottan loopas vänster/höger, upp/ner, vilket kan vara förvirrande för nybörjare. Man kan använda det stora öppna fältet (markerat med stort X) som referenspunkt för att inte åka vilse. Startmarkeringen samt gångarna markerade med små x leder ut ur grottan.För att göra saker ännu mer förvirrande fungerar det så att om man åker in i en gång som inte leder ut ur grottan, kommer man fram vid samma gång igen, men med en stor skillnad: någonting har omvänts! Nu kommer inte de markerade gångarna att leda ut längre. För att vända tillbaka detta måste man gå in i en gång som inte leder ut igen.

Det finns många uppdateringar att få. En gör att man kan skjuta sönder gräs, en annan att man kan köra över vatten. Det tar tid att spela detta spel och det kräver visst tålamod och engagemang. Då vi inte har hittat någon annan guide om detta spel på internet, hoppas vi att denna artikel kan vara en hjälp på traven. Har ni några frågor eller vidare information som kan vara användbar på hur man kommer vidare, kontakta oss gärna!

engelsk version: http://japanspel.blogspot.se/2013/05/reflect-world-for-famicom-disk-system.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar