juni 06, 2013

Youkai Yashiki (Ghost Mansion) till Famicom Disk System


Detta spöklika plattformsspel bygger på ett ganska unikt koncept. Batterierna på din ficklampa representerar ditt liv, och ju mindre liv man har kvar, desto kortare räcker ljuset från ficklampan. Det gäller att undvika fiender och samtidigt hitta talismanerna på varje nivå.

Under spelets gång hittar man olika föremål som hjälper en, exempelvis eldflugor som ger fullt liv, batterier som fungerar som power-ups och ibland krävs det att man håller i ett hjälmliknande föremål för att plocka upp saker.

Ibland finns det dolda rum, osynliga stegar, väggar man kan gå igenom och så vidare. Man har oändligt med continues, vilket kan behövas! Det kan ta timmar att lista ut hur man ska klara en nivå. Men när man väl har kommit på hur man ska göra så tar det kanske bara fem-tio minuter.Spelet har fin grafik och påminner om Blaster Master, medan spelstilen påminner något om Milon's Secret Castle. Musiken är kanske inget mästerverk men känns ändå helt okej.

Vissa moment i spelet kräver lite utforskning då man ibland når platser där man måste gissa sig fram lite för att komma vidare (lite som i Castlevania 2 Simon's Quest). Det finns delade meningar om denna typ av utmaningar men gillar man sådant så kan Youkai Yashiki vara av intresse.

Detta är ett spel som får oss att hoppas att fler folk får upp ögonen för hur många bra och okända spel det egentligen finns till Nintendo's Famicom Disk System.

engelsk version: http://japanspel.blogspot.se/2013/02/youkai-yashiki-for-fds.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar